masja-erwin-bodhy.reismee.nl

Can i kiss the bride?

Het is donderdagochtend om 7.00 uur. Ik ben als eerste wakker en verlaat op mijn tenen het houten huisje naar buiten. Ik zou nog best wel even een uurtje kunnen slapen maar de kabbelende zee heeft te veel aantrekkingskracht. Ons huisje met veranda staat namelijk op precies 14 van meter van de zee en zo hebben we werkelijk het beste uitzicht ever! Gisteren zijn we na een reis van vier uur aangekomen in de haven van Kuala Besut. Dankzij een gast op een brommertje zijn de tickets voor de boot snel geregeld. Nog even de auto parkeren en dan snel aan boord. We kunnen kiezen uit de 'slow' of de 'fast' jetty maar Bodhy staat al in de rij bij de laatste dus dat is snel geregeld. Een relatief klein bootje met twee enorme motoren vloeit langzaam de haven uit om net daarbuiten het gas vol open te trekken. Jezus, wat gaat dat hard! We schieten strak in onze stoelen en knijpen de ogen stijf dicht. Wat volgt is een 40 minuten vlucht over de knallende golven. Misschien nog wel het beste te vergelijken met zo'n rodeostier die alle kanten op stuitert of een bobsleebaan met bulten! Anyway, na de 'rollercoaster' op zee komen we aan op ons droomeiland Perthentian. Het is een echt bounty eiland met witte stranden en het water is kraan-water-helder. Een handvol houten huisjes en hier een daar eettentje staan op steenworp afstand van de zee. Helemaal goed! De spullen gaan het huisje in, shirt en slippers gaan uit en we rennen alledrie de zee in. Heerlijk!

Na een uurtje dobberen gaan we even kijken wat er allemaal (of eigenlijk wat er allemaal niet) te krijgen is op dit kleine paradijs.Naast hier en daar een barbecue, wat duiktentjes en een kokosnotenkraam vinden we wat verscholen tussen de palmbomen toch een hutje met wat alcohol in blik. We weten ons te beheersen en lopen door :-( Iets verderop reserveren we een boot voor de volgende morgen die ons mee gaat nemen langs de mooiste punten om te duiken. En als het een beetje meezit doen we dat met schildpadden en tussen de haaien.

De avond valt snel, de kaarsjes gaan aan en het eiland veranderd snel in de meest romantische plekje op aarde. Masja waant zich op 'honeymoon' alleen een beetje jammer dat het bruidsmeisje een puber van dertien is die niet zo veel heeft met al dat 'geklef'. Maar goed, eten doet hij als de beste en dat gaan we dan maar snel doen. Aan een klein tafeltje, nog net niet met onze voetjes in het water, zien we hoe de Barracuda (kingfish) op de BBQ gaat. Heerlijk! Na een klein uurtje doen we nog een rondje en trekt Bodhy zich terug in het huisje met Wifi (uitvinding van de eeuw). Mama en papa gaan vervolgens richting zee en strijken neer onder een palmboom met ons zelf gesmokkelde vijf liter pak rode wijn. De meegebrachte waxinelichtjes gaan aan en de avond kan niet meer stuk. We genieten van de geuren, de geluiden en het onweer in de verte. Kletsen wat over onze vorige reis, evalueren de huidige en fantaseren alweer over de volgende..... maar op dit moment zitten we even goed. Heel goed zelfs!

kjoe

Hee daar,

Wat een enerverende dagen hebben jullie alweer achter de rug. We zien sommige dingen helemaal gebeuren en zijn erg benieuwd naar de rest van de foto's.
Wij gaan morgen een weekje naar Zeeland naar Koos konijn. Roet heeft niet meer bij ons gelogeerd, het is er niet meer van gekomen. Hij is lekker aan de plas, en heeft het ook heet gehad. Wij stonken hier ook van de hitte. Gelukkig vandaag even een dag afkoelen.
Ik zal nog even mijn hotmail adres doorgeven zodat we ook de laatste week nog met jullie mee kunnen reizen.
Volgens mij is er wel een wi-fi op het park.
En mocht je nog wat leuke glitters zien voor ons dan moet je ze maar meenemen. Volgens mij valt er wel wat te shoppen daar uhuh. Dikke kus van jullie allerliefste nichtje
en veel plezier nog!!!